Novita - Voeding voor moeder & kind

De Diëtisten

Laura Kool

Laura Kool

Ik ben moeder van 2, vrouw van 1, zus, dochter, vriendin en afgestudeerd (kinder)diëtist en psycholoog. Na mijn studie psychologie heb ik als promovendus op de Vrije Universiteit gewerkt. Toen ik erachter kwam dat het werken als onderzoeker niet mijn passie was, besloot ik mijn hart te volgen en te starten met de 4-jarige HBO opleiding Voeding & Diëtetiek aan de hogeschool van Amsterdam. Na mijn opleiding tot dietist heb ik gewerkt in diverse eerstelijnspraktijken in Amsterdam en Utrecht en op een basisschool voor speciaal onderwijs. In 2013 heb ik de post-HBO opleiding kinderdiëtetiek afgerond.
Ik ben altijd op zoek naar verbeteringen in de zorg. Hoe kunnen mensen met bijvoorbeeld extreme zwangerschapsmisselijkheid of met coeliakie beter geholpen worden dan alleen maar 1-op-1 gesprekken? Hoe kan ik de zorg innoveren?

Coeliakie

Van 2016 tot 2021 heb ik bij de Nederlandse Coeliakie Vereniging gewerkt als Manager wetenschappelijk kenniscentrum. Ik heb heel veel ervaring mogen opdoen in binnen- en buitenland. Ook heb ik veel diëtisten mogen trainen in binnen- en buitenland op het gebied van coeliakie.

Zwangerschap

Mijn 2e specialisatie ligt bij voeding tijdens de zwangerschap. Zowel een gezonde zwangerschap als een medische zwangerschap waarbij hyperemesis gravidarum en diabetes gravidarum het vaakst begeleid. Inmiddels geef ik ook trainingen over HG aan andere diëtisten en heb ik het netwerk HG diëtisten opgericht.

Registraties en lidmaatschappen Laura

  • Diëtist is een wettelijk beschermde opleidingstitel (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Dat betekent dat niet iedereen zich diëtist mag noemen. Hiervoor moet je voldoen aan vastgestelde eisen en een 4-jarige HBO opleiding afgerond. 
  • Status “kwaliteitsgeregistreerd” in het Kwaliteitsregister Paramedici. Om de status “kwaliteitsgeregistreerd” te verkrijgen moet je voldoen aan vastgestelde eisen over actuele kennis, ervaring en scholing.
  • Lid van het Netwerk van gespecialiseerde coeliakie diëtisten van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Laura heeft bovendien 4 jaar als manager kenniscentrum bij de NCV gewerkt.
  • Opleiding tot kinderdiëtist aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Bijscholingen & activiteiten Laura

Voor alle bij- en nascholingen die Laura heeft gevolgd en al haar activiteiten van 2012 t/m 2023: klik HIER. 

Esmee de Graaf-Marsé

Esmee is in 2014 afgestudeerd in Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. 

Haar motto is 

‘geen enkel mens is standaard,
dus standaard voeding is niet het antwoord.’

Esmee gelooft niet dat één advies op de gehele bevolking kan worden toegepast. Zo is ze zelf vegetariër, bij uitstek zelfs veganist, want daar voelt zij zich prettig bij. Maar ze begrijpt heel goed en gelooft ook dat deze leefstijl niet bij iedereen past. En daar komt zij om het hoekje kijken: welke gezonde leefstijl past er bij jou, en waar voel jij je prettig bij? 

Esmee de Graaf-Marsé
Esmee de Graaf-Marsé

Esmee is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en lid van de Nederlandse Vereniging van Dietisten.

Specialisaties

  • Hyperemesis gravidarum en zwangerschapsmisselijkheid
  • Zwangerschapsdiabetes
  • Bariatrische chirurgie
  • Plantaardige voeding
  • Diabetes