De diëtisten

Laura Kool

Laura Kool

Ik ben afgestudeerd (kinder)diëtist, psycholoog, getrouwd en moeder van twee kinderen. Na mijn studie psychologie heb ik als promovendus op de Vrije Universiteit gewerkt. Toen ik erachter kwam dat het werken als onderzoeker niet mijn passie was, besloot ik mijn hart te volgen en te starten met de 4-jarige HBO opleiding Voeding & Diëtetiek aan de hogeschool van Amsterdam. Na mijn opleiding heb ik gewerkt in diverse eerstelijnspraktijken in Amsterdam en Utrecht en op een basisschool voor speciaal onderwijs. In 2013 heb ik de post-HBO opleiding kinderdiëtetiek afgerond. Van 2016 tot 2021 heb ik bij de Nederlandse Coeliakie Vereniging gewerkt als Manager Kenniscentrum.  

Ik vind het belangrijk om met collega-diëtisten te kunnen overleggen. Daarom neem ik deel aan verschillende intervisie groepen. Deze intervisiegroepen bestaan uit een aantal diëtisten uit de 1e lijn met een eigen praktijk. Wij komen ongeveer 10x per jaar bijeen om belangrijke vakinhoudelijke kennis uit te wisselen en ingewikkelde casussen te bespreken. Ook neem ik deel aan een multidisciplinaire intervisiegroep met verloskundigen én dietisten. 

Monique de Man

Monique de Man

Ik ben diëtist en kok, pedagogisch coach en natuurliefhebber, praktisch en analyserend. Ik ben afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam in 1993. Acht jaar jaar heb ik als diëtist gewerkt binnen verschillende instellingen. Hierna heb ik 14 jaar in de kinderopvang gewerkt o.a. als leidinggevende en pedagogisch coach. Sinds 5 jaar werk ik weer met veel plezier als diëtist na een gedegen diëtetiek herscholing aan de Hogeschool van Amsterdam.

Ik verdiep me in alle facetten van diëtiek, voeding en gerelateerde ziektes. Graag begeleid ik ouders en kinderen bij het weer plezier krijgen in eten. Samen kunnen we de stapjes zetten die leiden naar gezonde voeding bij overgewicht, coeliakie, allergieën, en als voedsel tegen staat door welke oorzaak ook.


Specialisaties van de diëtisten


LauraMonique
coeliakie  XX
zwangerschapsdiabetesXX
hyperemesis gravidarum (HG, extreme zwangerschapsmisselijkheid) X 
sondevoeding in de thuissituatie bij HGX 
voeding tijdens borstvoeding & zwangerschapX 
voedselallergie/-overgevoeligheidXX
maag-darmproblematiek, prikkelbare darm, FODMaP dieet X
PCOSXX
vegetarisch en veganistische voeding bij (kleine) kinderen & volwassenenXX
diagnose & behandeling koemelk-allergie XX
kinderdietetiek overig:
kinderen & (op)voeding
overgewicht
kritische eters (picky eaters)
 X

Registraties en lidmaatschappen Laura & Monique


Bijscholingen & activiteiten Laura

Voor alle bij- en nascholingen die Laura heeft gevolgd en al haar activiteiten van 2012 t/m 2020: klik HIER. 

Internationale publicatie

Weijs PJ, Kool LM, van Baar NM, van der Zee SC. High beverage sugar as well as high animal protein intake at infancy may increase overweight risk at 8 years: a prospective longitudinal pilot study. Nutritional Journal 2011, 10:95.

Bijscholingen Monique

  • Trainingen en scholingen bij het coeliakie netwerk van de Nederlandse coeliakievereniging
  • FODMaP trainingen bij www.fodmapfoodies.nl
  • Allergiescholing bij Pro-education
  • Verstoord eetgedrag door PIT actief in samenwerking met oudervereniging Nee-eten