De diëtist

Laura Kool

Laura Kool

Ik ben afgestudeerd (kinder)diëtist, psycholoog, getrouwd en moeder van twee kinderen. Na mijn studie psychologie heb ik als promovendus op de Vrije Universiteit gewerkt. Toen ik erachter kwam dat het werken als onderzoeker niet mijn passie was, besloot ik mijn hart te volgen en te starten met de 4-jarige HBO opleiding Voeding & Diëtetiek aan de hogeschool van Amsterdam. Na mijn opleiding heb ik gewerkt in diverse eerstelijnspraktijken in Amsterdam en Utrecht en op een basisschool voor speciaal onderwijs. In 2013 heb ik de post-HBO opleiding kinderdiëtetiek afgerond.

COELIAKIE
Van 2016 tot 2021 heb ik bij de Nederlandse Coeliakie Vereniging gewerkt als Manager wetenschappelijk kenniscentrum. Ik heb heel veel ervaring mogen opdoen in binnen- en buitenland. Ook heb ik veel diëtisten mogen trainen in binnen- en buitenland op het gebied van coeliakie.

ZWANGERSCHAP
Mijn 2e specialisatie ligt bij voeding tijdens de zwangerschap. Zowel een gezonde zwangerschap als een medische zwangerschap waarbij hyperemesis gravidarum en diabetes gravidarum het vaakst begeleid.  Inmiddels geef ik ook trainingen over HG aan andere diëtisten.


Registraties en lidmaatschappen Laura

  • Diëtist is een wettelijk beschermde opleidingstitel (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Dat betekent dat niet iedereen zich diëtist mag noemen. Hiervoor moet je voldoen aan vastgestelde eisen en een 4-jarige HBO opleiding afgerond. 
  • Status “kwaliteitsgeregistreerd” in het Kwaliteitsregister Paramedici. Om de status “kwaliteitsgeregistreerd” te verkrijgen moet je voldoen aan vastgestelde eisen over actuele kennis, ervaring en scholing.
  • Lid van het Netwerk van gespecialiseerde coeliakie diëtisten van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Laura heeft bovendien 4 jaar als manager kenniscentrum bij de NCV gewerkt.
  • Opleiding tot kinderdiëtist aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Bijscholingen & activiteiten Laura

Voor alle bij- en nascholingen die Laura heeft gevolgd en al haar activiteiten van 2012 t/m 2020: klik HIER.