De diëtisten

Laura Kool

Laura Kool

Ik ben afgestudeerd (kinder)diëtist, psycholoog, getrouwd en moeder van twee kinderen. Na mijn studie psychologie heb ik als promovendus op de Vrije Universiteit gewerkt. Toen ik erachter kwam dat het werken als onderzoeker niet mijn passie was, besloot ik mijn hart te volgen en te starten met de 4-jarige HBO opleiding Voeding & Diëtetiek aan de hogeschool van Amsterdam. Na mijn opleiding heb ik gewerkt in diverse eerstelijnspraktijken in Amsterdam en Utrecht en op een basisschool voor speciaal onderwijs. In 2013 heb ik de post-HBO opleiding kinderdiëtetiek afgerond.

COELIAKIE
Van 2016 tot 2021 heb ik bij de Nederlandse Coeliakie Vereniging gewerkt als Manager wetenschappelijk kenniscentrum. Ik heb heel veel ervaring mogen opdoen in binnen- en buitenland. Ook heb ik veel diëtisten mogen trainen in binnen- en buitenland op het gebied van coeliakie.

ZWANGERSCHAP
Mijn 2e specialisatie ligt bij voeding tijdens de zwangerschap. Zowel een gezonde zwangerschap als een medische zwangerschap waarbij hyperemesis gravidarum en diabetes gravidarum het vaakst begeleid.  Inmiddels geef ik ook trainingen over HG aan andere diëtisten.

Monique de Man (tot 1 april ’22)

Monique de Man

Monique is verhuisd naar Friesland en is per april 2022 helaas niet meer werkzaam voor Novita.

Ik ben diëtist en kok, pedagogisch coach en natuurliefhebber, praktisch en analyserend. Ik ben afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam in 1993. Acht jaar jaar heb ik als diëtist gewerkt binnen verschillende instellingen. Hierna heb ik 14 jaar in de kinderopvang gewerkt o.a. als leidinggevende en pedagogisch coach. Sinds 5 jaar werk ik weer met veel plezier als diëtist na een gedegen diëtetiek herscholing aan de Hogeschool van Amsterdam.

KINDERDIETIST
Ik verdiep me in alle facetten van diëtiek, voeding en gerelateerde ziektes. Graag begeleid ik ouders en kinderen bij het weer plezier krijgen in eten. Samen kunnen we de stapjes zetten die leiden naar gezonde voeding bij overgewicht, coeliakie, allergieën, en als voedsel tegen staat door welke oorzaak ook.

ZWANGERSCHAP
Vrouwen met diabetes en hyperemesis gravidarum zien wij het meeste op het spreekuur.


Specialisaties van de diëtisten


LauraMonique
coeliakie  ja
zwangerschapsdiabetesja
zwangerschapsmisselijkheid & hyperemesis gravidarumja
sondevoeding in de thuissituatie bij HGja 
voeding tijdens borstvoeding & zwangerschapja
voedselallergie/-overgevoeligheidja
vegetarische en veganistische voeding bij (kleine) kinderen & volwassenenja
diagnose & behandeling koemelk-allergie ja
ondergewicht, groei achterstand kinderenja
maag-darmproblematiek, prikkelbare darm, FODMaP dieetnee
PCOSnee
kinderdietetiek overig:
kinderen & (op)voeding
overgewicht
kritische eters (picky eaters)
 nee

Registraties en lidmaatschappen Laura


Bijscholingen & activiteiten Laura

Voor alle bij- en nascholingen die Laura heeft gevolgd en al haar activiteiten van 2012 t/m 2020: klik HIER. 

Internationale publicatie

Weijs PJ, Kool LM, van Baar NM, van der Zee SC. High beverage sugar as well as high animal protein intake at infancy may increase overweight risk at 8 years: a prospective longitudinal pilot study. Nutritional Journal 2011, 10:95.