Hyperemesis Gravidarum

Extreme zwangerschapsmisselijkheid

Hyperemesis gravidarum (HG) is een ernstige vorm van misselijkheid en/of overgeven in de zwangerschap en verschilt van ‘normale’ zwangerschapsmisselijkheid. HG wordt gekenmerkt door gewichtsverlies, ondervoeding en uitdroging als gevolg van extreme misselijkheid en/of braken. 1 op de 100 tot 150 zwangere vrouwen moet worden opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van HG.
De ziekte kan mogelijk negatieve gevolgen hebben voor de aanstaande moeder en baby wanneer het niet of niet goed behandeld wordt. Daarnaast heeft HG een grote impact op het dagelijks functioneren en de kwaliteit van het leven van de aanstaande moeder.
Monique en Laura begeleiden vrouwen met HG. We kijken naar wat er binnen alle onmogelijkheden nog wel mogelijk is, bieden een luisterend oor en geven informatie over de ziekte, medicatie, supplementen en voeding.
Meer weten? Kijk op de website van Stichting ZEHG.  

Jouw HG-consultant

Als dietist kunnen wij je door de zwangerschap heen begeleiden. Wij zijn je vaste aanspreekpunt en luisterend oor. En ook al zullen er niet altijd voedingsadviezen gegeven kunnen worden, als HG consultant kunnen we je wel verder helpen en uitleg geven welke mogelijkheden er bestaan voor (medische) hulp.   

HG kan heel eenzaam zijn. Ik ben dan ook in te huren om je te helpen in de thuissituatie; bijv. met boodschappen doen, stofzuigen, eten klaar maken (als dat al lukt), een spelletje doen met je andere kind, een wandelingetje of een praatje maken. Zie het als een soort kraamverzorgster, maar dan tijdens je zwangerschap. Ik kom dan 3 uur per keer om bovenstaande taken uit te voeren. 
Wil je meer info? Bel of mail me, of laat je partner dat doen.