Hyperemesis Gravidarum

Extreme zwangerschapsmisselijkheid

Hyperemesis gravidarum (HG) is een ernstige vorm van misselijkheid en/of overgeven in de zwangerschap en verschilt van ‘normale’ zwangerschapsmisselijkheid. HG wordt gekenmerkt door gewichtsverlies, ondervoeding en uitdroging als gevolg van extreme misselijkheid en/of braken. 1 op de 100 tot 150 zwangere vrouwen moet worden opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van HG.
HG kan mogelijk negatieve gevolgen hebben voor de aanstaande moeder en baby wanneer het niet of niet goed behandeld wordt. Daarnaast heeft HG een grote impact op het dagelijks functioneren en de kwaliteit van het leven van de aanstaande moeder.
Ik (Laura) heb alle informatie die over deze ziekte te vinden is, zowel in Nederland als in het buitenland, tot mij genomen en heb een training gevolgd bij Stichting ZEHG. 

Jouw HG-coach

Als dietist kan ik je door de zwangerschap heen begeleiden. Ik ben je vaste aanspreekpunt. En ookal zullen er niet altijd voedingsadviezen gegeven kunnen worden, als HG coach probeer ik je wel verder te helpen en kan ik je uitleggen welke mogelijkheden er bestaan voor (medische) hulp.   

HG kan heel eenzaam zijn. Ik ben dan ook in te huren om je te helpen in de thuissituatie; bijv. met boodschappen doen, stofzuigen, eten klaar maken (als dat al lukt), een spelletje doen met je andere kind, een wandelingetje of een praatje maken. Zie het als een soort kraamverzorgster, maar dan tijdens je zwangerschap. Ik kom dan 3 uur per keer om bovenstaande taken uit te voeren. 
Wil je meer info? Bel of mail me, of laat je partner dat doen.