Incipit Nova Vita: Het begin van een nieuw leven...

Diëtistenpraktijk Novita
 

Koemelkallergie

Als de diagnose nog niet is gesteld
De arts kan je naar een diëtist doorverwijzen indien een diagnostische eliminatie-provocatieprocedure gewenst is. Jij of je kind volgen dan een tijdje een koemelkvrij dieet, gevolgd door een langzame introductie van koemelk.

Zuigeling
De baby met een koemelkallergie is het meeste gebaat bij borstvoeding. Wanneer je dit niet kunt of wilt geven, geef je een hypoallergene zuigelingenmelk. Het geven van bijvoeding gebeurt door middel van een speciaal opklimschema onder begeleiding van de diëtist.   

Kinderen
Bij wat oudere kinderen met een koemelkallergie geef ik uitleg over het koemelkvrije dieet. Adviezen over welke producten je moet vermijden en op een juiste manier kunt vervangen. Het lezen van etiketten. En hoe je kindje volwaardig kan eten.

Borstvoeding
Wanneer je borstvoeding geeft en je kindje een koemelkallergie heeft, dan help ik je bij het aanpassen van je eigen dieet. Daar komt nog heel wat bij kijken, omdat koemelk-eiwit in veel meer producten is verwerkt dan alleen in melk zelf. Het is belangrijk dat je de koemelk voor 100% vermijdt. Bovendien is het belangrijk dat jij zelf geen tekorten van vitamines en mineralen oploopt, dat de borstvoeding niet terugloopt en dat je geen ongewenst gewicht verliest.