Incipit Nova Vita: Het begin van een nieuw leven...

Diëtistenpraktijk Novita
 

Coeliakie

Omdat coeliakie niet te genezen is, zul je gedurende je hele leven een glutenvrij dieet volgen. Dat is niet makkelijk en het is fijn als je daar hulp bij krijgt. Je kan namelijk geen gewoon brood, beschuit, pasta, koekjes en taart meer eten. En een klein spoortje gluten kan al schadelijk zijn voor de darmen. 

Het positieve nieuws is dat je je veel beter en gezonder zult voelen wanneer je geheel glutenvrij gaat eten. Je wordt dus dubbel en dwars beloond. Je hebt meer energie, je lusteloosheid verdwijnt, evenals je buikpijn. Je hebt geen tekorten meer in je bloed van vitamines en mineralen. 

En er zijn heerlijke glutenvrije recepten. Wat dacht je van een frittata met geitenkaas en zoete ui? Een pannenkoek van boekweitmeel en stroop? Een tortilla met groenten, bruine bonen, chili en gehakt?

Ik mag het keurmerk "Goed Glutenvrij" van de Nederlandse Coeliakie Vereniging voeren. Dat betekent dat ik tot het netwerk van gespecialiseerde diëtisten behoor. Ik ben op dit gebied opgeleid door de NCV en beschik over de meest actuele informatie over het glutenvrij dieet.

Lees hier verder als je nog twijfelt om naar een diëtist te stappen.......