Novita - Voeding voor moeder & kind

Privacyverklaring Diëtistenpraktijk Novita

Versie: oktober 2022

In deze privacyverklaring wordt uitgelegd hoe Diëtistenpraktijk Novita omgaat met persoonsgegevens die gebruikers van de site dietist-novita.nl verstrekken via het online contactformulier, die verstrekt worden via telefoon (bijvoorbeeld bij het maken van een afspraak), via het contact met de diëtist of via de mail.

Diëtistenpraktijk Novita gaat zorgvuldig en vertrouwelijk om met jouw persoonsgegevens. Dat was altijd al vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) en met ingang van 25 mei 2018 is dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Algemene persoonsgegevens die wij verwerken

Als je gebruik maakt van diensten van Diëtistenpraktijk Novita dan hebben wij gegevens van jou nodig. Die verstrek je via de telefoon (bijvoorbeeld bij het maken van een afspraak), via het online contactformulier, via het contact met de diëtist of via de mail. Denk hierbij aan:
Naam
Geboortedatum
Adresgegevens
Telefoonnummer / mobiel nummer
Gegevens zorgverzekering (naam, polisnummer)
E-mailadres

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Naast bovenstaande algemene gegevens, verwerkt Diëtistenpraktijk Novita ook bijzondere/gevoelige gegevens, bijvoorbeeld:
Over uw gezondheid BSN Bepaalde, ter zake doende, medische gegevens

Waarom is dat nodig?

Diëtistenpraktijk Novita heeft jouw persoonsgegevens nodig voor het uitvoeren van haar werkzaamheden om je een persoonlijk dieetadvies te kunnen geven en om deze vervolgens aan jou te verstrekken. Ook hebben we dit nodig om de betaling van de consulten te kunnen afhandelen met de zorgverzekeraar.
In sommige gevallen gaat het om zogenaamde ‘bijzondere’ en/of ‘gevoelige persoonsgegevens’ van jou. Dat doen wij alleen als daarvoor noodzaak bestaat met betrekking tot jouw behandeling. Je persoonsgegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Hoe lang bewaren we je gegevens?

Diëtistenpraktijk Novita bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan wettelijk noodzakelijk. Volgens de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst bewaren wij jouw gegevens 20 jaar (na beëindiging van de dieetbehandeling).

Cookies

De website van Diëtistenpraktijk Novita gebruikt cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan de website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kan ik hiermee de website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. De cookies die Diëtistenpraktijk Novita gebruikt zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak.

Functionele en analytische cookies
Diëtistenpraktijk Novita maakt op haar website enkel gebruik van functionele en analytische cookies die geen inbreuk maken op jouw privacy. Analytische cookies geven je inzicht in het gebruik van de website.
Bij het plaatsen van functionele en analytische cookies hoef ik van jou geen toestemming te vragen. Ik informeer je er wel over bij het bezoeken van mijn website.

Tracking cookies
Met jouw toestemming plaats ik een cookie op jouw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra je een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kan ik te weten komen dat je naast mijn website ook op de betreffende andere website(s) uit mijn netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden, de zogenaamde tracking cookies, zoals een Facebook Pixel. Met jouw toestemming plaatsen onze adverteerders of social mediabedrijven deze cookies op jouw apparatuur. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina’s je bezoekt uit hun netwerk, om zo een profiel op te bouwen van jouw online surfgedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van jouw bezoek aan andere websites uit hun netwerk krijgen. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij ons bekend, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn. Deze tracking cookies kan je centraal verwijderen via Your Online Choices zodat ze niet bij een website van een derde teruggeplaatst worden.

Google Analytics
De website maakt géén gebruik van Google Analytics om bezoekers van de website te volgen, gegevens van jou te verzamelen en jouw IP adres op te slaan. 

Social media buttons
Op de website van Diëtistenpraktijk Novita zijn social media buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen op sociale netwerken als Facebook, Instagram en Linkedin. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook, Instagram respectievelijk Linkedin zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Ik heb daar geen invloed op. Lees daarom de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Instagram en Linkedin (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met jouw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken. De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door de social media-accounts opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. De social media-accounts stellen zich te houden aan de ‘Privacy Shield principes’ en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

Delen met anderen

Diëtistenpraktijk Novita zal jouw gegevens indien noodzakelijk en met jouw instemming verstrekken aan andere zorgverleners voor behandeldoeleinden (denk aan rapportage aan verwijzer of overdracht naar andere instelling bij opname). Diëtistenpraktijk Novita heeft met andere zorgverleners overeenkomsten voor een veilige gegevensoverdracht.

Diëtistenpraktijk Novita zal jouw gegevens uitsluitend verstrekken aan een ICT hosting organisatie om jouw gegevens veilig op te bergen. Met deze organisatie heeft Diëtistenpraktijk Novita een overeenkomst om te zorgen voor een standaard niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid voor dit soort gegevens. Diëtistenpraktijk Novita blijft verantwoordelijk voor deze verwerking van jouw persoonsgegevens.

Gegevens inzien, aanpassen en verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te (laten) corrigeren of te (laten) verwijderen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar dietistnovita@gmail.com. Er zal dan een afspraak worden gemaakt, omdat hiervoor legitimatie altijd noodzakelijk is, om aan te tonen dat het om jouw persoonsgegevens gaat.

Beveiliging

Diëtistenpraktijk Novita neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt hiervoor passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Zo is bijvoorbeeld het dataverkeer tussen mijn website en de bezoekers beveiligd middels een SSL certificaat (dit zie je aan het groene slotje en de toevoeging ‘https’ voor mijn domeinnaam). Daarmee wordt alle data die heen-en-weer wordt gestuurd tussen mijn website en jouw computer automatisch versleuteld, waardoor vertrouwelijke informatie niet kan worden onderschept. Verder is de laptop van de diëtist beveiligd middels een wachtwoord en is mijn elektronisch patiënten dossier nog eens extra beveiligd middels twee-factor-verificatie. De diëtistenpraktijk zelf is beveiligd met twee deuren met een slot.

Heb je desondanks de indruk dat jouw gegevens onvoldoende beveiligd zijn, jouw gegevens onjuist bewaard worden of zonder jouw toestemming worden verwerkt of gedeeld, neem dan contact op met ons via 06-33371965 of via info@dietist-novita.nl.

Meer informatie

Als je vragen hebt over het gebruik van jouw persoonsgegevens door Diëtistenpraktijk Novita, dan kun je contact opnemen met de praktijk via het algemene telefoonnummer of via info@dietist-novita.nl.

Voor meer informatie over privacy kun je de website van de Autoriteit Persoonsgegevens raadplegen.