Werkwijze

Evidence based handelen

Op internet is er inmiddels een omvangrijke hoeveelheid informatie te vinden over voeding bij kinderwens, zwangerschap en kinderen. Grote nadeel hiervan is dat iedereen zomaar een website kan beginnen en dat iedereen artikelen en blogs mag schrijven. Het is vaak volledig onduidelijk of de gegeven voedingsadviezen een wetenschappelijke onderbouwing hebben.

Als diëtist werk ik volgens evidence-based practice. Dat wil zeggen: ik baseer mijn behandeling op basis van het best beschikbare bewijs dat er op dit moment is. Dit bewijs kan komen van gedegen wetenschappelijk onderzoek (science based evidence), maar ook van ervaring die ik in de loop der jaren in de praktijk heb opgedaan (practice based evidence). Wanneer ik of een collega positieve ervaringen heeft met een bepaalde behandeling, zal ik kijken of dit bij een patiënt met vergelijkbare klachten ook positief zal uitpakken.

Maatwerk

Op datzelfde internet lees je vooral dat een gezond en gevarieerd voedingspatroon belangrijk is bij zwangerschap of kinderwens. Het is een algemene boodschap, een tikkeltje saai en je moet er zelf maar invulling aan geven. Mijn adviezen gaan verder. Mijn streven is om maatwerk te leveren. Ik lever je dus geen quick-fix. Op internet zijn genoeg algemeen geldende adviezen te vinden. Alleen, geen mens is hetzelfde. Iedereen is anders. Dus ook voedingsadviezen kan je niet voor een hele bevolking voorschrijven. 

Consulten

Uit bovenstaande vloeit voort dat ik veel waarde hecht aan een goede en uitgebreide intake van 60 minuten. Daarnaast heb ik zo’n 30 minuten nodig voor het maken van een dossier, rapportage aan de huisarts en eventueel berekenen van uw voedingspatroon. De vervolgconsulten zullen 30 minuten zijn.

Privacyverklaring

Privacyverklaring Novita